Весільний банкет

06.02.2010 Розділ: Поради бувалих

Весільний банкет 1. На що слідує, перш за все, звернути увагу при замовленні залу?
На розмір і загальний вигляд залу, на обслуговування, чи є в залі місце для танців, для музикантів, чи можливо підключити свою апаратуру - наявність розеток, колонок. Де можна палити. Чи є парковка перед залом.

2. Які питання вартує задати менеджерам кафе / ресторану?
2.1) Вартість банкету на людину
2.2) Чи можна принести своє спиртне, напої, фрукти, делікатеси, весільний торт.
2.3) Скільки беруть за обслуговування і оренду. Чи закривають зал для вас.
2.4) Чи є мінімальна сума замовлення (деколи це не афішують, аби потім вибрати вигідніше замовлення)
2.5) Сума передоплати і гарантії бронювання на певну дату.
2.6 Вирішити питання прикраси залу (чи можна самостійно, чи є обмеження)
2.7) Час проведення банкету

3. Скільки приблизно триває застілля ?
Застілля триває від 5 до 8 годин. Все залежить від розпорядку банкетного залу. В більшості випадків вам запропонують святкувати до 11 годин вечора і після цього часу доплатити за кожну додаткову годину окремо.

4. Скільки спиртного потрібно для гостей?
При розрахунку кількості спиртного і напоїв можна керуватися простим правилом:
Горілка - 1 пляшка дял 2-ох чоловік.
Вино - 1 пляшка на людину.
Шампанське - 1 пляшка на трьох.
Газована вода, сік, мінералка - 1,5-2 літри на людину.

Весільний банкет 5. За скільки місяців треба починати пошук залу?
Якщо ви плануєте святкувати весілля в розпал сезону (літні місяці і початок осені), то вам треба поклопотатися про зал місяця за 3 до наміченої дати. А якщо зал недорогий, то і раніше, інколи навіть за рік до весілля
Враховуйте, що вам треба об'їздити всі зали, а потім ще і встигнути забронювати вподобаний. Чим раніше ви почнете пошук, тим краще.

6. Що таке картки розсаджування ?
Для позначення місць за столом використовуються картки розсаджування. Дуже зручно, коли багато гостей і всім так хочеться сісти ближче до молодожонів. Ви складаєте план, де кожному гостю відводиться певне місце за столом, і розставляєте перед картки з прізвищами і іменами гостей.
Таким чином, можна тіточку відсадити на далекий край столу, а родичів нареченої перемішати з родичами жениха аби згуртувалися !

7. Чи потрібно замовляти їжу на тамаду / фотографа / весільного оператора ?
Обов'язково потрібно. Вони ж теж люди. Лише не готуйте на них спиртне. Їм сповна вистачит закуски і прохолоджувальних напоїв.

8. Кафе краще вибирати з одиним залом чи з двома? Тамада говорить наступне - один зал зручніше - музикантам устаткування не тягати. Але як бути з тим що молодь танцюватиме, а старше покоління пісні співатиме. Какофонія страшенна.
Звичайно, краще всього вибирати місце з двома і більш залами. Наприклад, в одному буде застілля, в іншому - танці, а в третьому - перекур. Якщо буде один зал, то велика вірогідність, що місця для танців не вистачатиме, і столи постійно заважатимуть. Та і людям постарше відпочити теж захочеться.

Весільний банкет 9. Хто повинен зустрічати молодих (теща або свекруха) з короваєм і з фужерами з шампанським? Хто повинен говорити вітання?
Молодих зустрічають теща і свекруха. У руках свекрухи коровай, а у тещі - фужери з шампанським. Перше слово вітання говорить теща, а потім свекруха.

10. Як краще розмістити столи для гостей, якщо в залі є колони. Спосіб "П" не підходить. Чи не вийде так, що при способі "Т" гості не зможуть близько бачити молодих і чи не образяться, якщо їм доведеться сидіти на краю столу.
На мою думку, ідеальний варіант в залі з колонами - розставляння столів буквою <Ш>. При такому розкладі гості спостерігатимуть за молодими поблизу і всі будуть знаходиться безпосередньо в центрі подій, а не на галерці.